Mooiste ligging

MTB parcours Schoorl

De MTB-route van Schoorl staat bekend als één van de mooiste en uitdagendste routes van het land. Van de Schoorlse Nok door het bos, duin en heide richting de zee met veel hoogtemeters en spannende afdalingen. Het parcours wordt door MTB Noordwest aangelegd en onderhouden.

Aaf on Wheels op het MTB parcours van de Schoorlse Duinen

MTB Clinic en/of gids

Je kan het parcours alleen of met familie/vrienden rijden maar het advies is om in ieder geval niet alleen te gaan rijden. Ken je het parcours niet? Boek dan een gids voor je eerste rit. Ben je een beginner? Boek dan een clinic om je techniek te verbeteren en meer uitleg te krijgen over de route.

Het startpunt ligt tegen Bergen aan en begint gelijk met de Schoorlse Nok, vanaf Kampeerterrein Buitenduin kan je ook een stukje verder, bij de Mariaweg, op de route starten en start je rustig en doe je de Nok op het eind.

Informatie bij de receptie of bij
Aaf on Wheels voor een clinic of gids. Boek je een clinic bij Aaf, dan krijg je korting op je fietshuur bij:
Mountainbike huren Schoorl om een MTB-fiets te huren, reparatie en onderhoud.

Foto’s van: Ilse Paulussen

MTB-Noordwest onderhoudt de mountainbike parcours in Duindorp Schoorl en omgeving

MTB-Noordwest

Het MTB parcours in Schoorl, zijn als gevolg van o.a. branden gekapt en worden in stuifduinen omgetoverd. De route wordt daarom deels verplaatst, weg van de zee en meer richting Schoorl en Groet. Dit nieuwe deel is in 2022 gereed.  De route gaat door het beboste en heuvelachtige gedeelte van de Schoorlse duinen.  De aanleg gebeurd met een groot streven naar duurzaamheid in aanleg en onderhoud en natuurlijk met oog voor de wensen van de mountainbikers èn de beheerders. MTB-Noordwest onderhoudt het parcours.

MTB-Noordwest realiseert met behulp van partners, sponsors, donateurs en vrijwilligers het onderhoud, de aanleg, en uitbreiding van regionale mountainbikeroutes waar het parcours in Schoorl de uitdagendste is. De mountainbikeroutes in Noord-Holland zijn populair en worden druk bezocht. Door bezuinigingen bij o.a. Staatsbosbeheer in Schoorl is er geen geld meer voor het onderhoud aan deze populaire route. 
MTB-Noordwest onderhoudt goed contact met de beheerders van mountainbike-routes, en dragen actief bij aan het onderhoud, zowel financieel als fysiek. Het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en aanreiken van kennis behoort daarbij. Altijd met respect voor de natuur en met duurzame oplossingen voor beheerders en gebruikers.
MTB-Noordwest draagt alle kosten van de verplaatsing, verbetering en verlenging van de route. Wil je eens steentje bijdragen aan het onderhoud én de fabeltastiese MTB-Noordwest sticker ontvangen?
Wordt donateur, klik hier!