Mooiste ligging

Uitjes voor het hele gezin

Schoorl

Schoorl is een kustplaats behorende bij de gemeente Bergen, maar was tot 2001 een zelfstandige gemeente. De oudste geschriften waarin al over ‘Scoronlo’ gesproken werd op deze locatie stammen uit de 10e eeuw. De gemeente Schoorl bestond uit de buurtschappen: Schoorl, Camperduin, Bregtdorp, Aagtdorp, Hargen, Buitenduin, Schoorldam en Catrijp. De rood/geel gestreepte vlag met het schild en de 8 merletten geven dit goed weer.

In de 19e eeuw werd Schoorl al een dorp waar toeristen graag kwamen, vaak in huisjes achter op een erf maar aan het begin van de 20e eeuw kwamen daar steeds meer campings bij. In de jaren 80 waren er tussen Bergen en Camperduin zo’n 30-35 campings, tegenwoordig is dat nog een handjevol.

Al fietsend of de wandelend ontdek je Duindorp Schoorl

In de Schoorlse duinen en bossen wemelt het van de veilige fiets- en wandelpaden. Je kan met het hele gezin over de vele knooppuntenroutes en de fietsroutes fietsen, die hier uitgezet zijn. De fietspaden gaan door bos, duin, langs zee en door de polder. Onderweg vind je heidevelden, zand speelkuilen voorzien van picknickbanken waar kinderen heerlijk in de natuur kunnen spelen.
De verschillende wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en verschillen tussen de 5 en 25 km in lengte.