Mooiste ligging

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Kampeerterrein Buitenduin

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de genen van Kampeerterrein Buitenduin. Vanaf 1915 wordt er in en met de natuur gewerkt en is de familie is bekend in Schoorl vanwege het werk als vrijwillig brandweer, actieve en ondersteunende rol in het verenigingsleven en bijstaan van non-profit organisaties.

Entree van het vernieuwde toiletgebouw, energieneutraal door zonnepanelen en energiezuinige oplossingen.

Toiletgebouwen

Energiezuinig en waterbesparend!

Het toiletgebouw uit 1980 is in de winter van 2020/2021 volledig gerenoveerd. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit en in 2020 was er voor het eerst geen verbruik gemeten! Tijdens de renovatie in 2020/2021 zijn de zonnecollectoren voor warm water vervangen door de nieuwste collectoren, samen met energiezuinige boilers. De verlichting in het toiletgebouw is LED en werkt alleen als er gasten in het gebouw zijn. De unieke CV-ketel die het water op de juiste temperatuur brengt voor de douche of afwas, wekt ook stroom op. De urinoirs zijn waterloos en besparen daardoor veel water. Tijdens de renovatie zijn alle kranen vervangen door kranen met een sensor, waardoor er veel water bespaard wordt.

Bloeiende kamperfoelie in de Schoorlse duinen

Regenwater en besproeien

Zuinig met water!

Al het gras op de camping wordt, bij gebrek aan regen, besproeid met grondwater. Wij hebben onze een eigen bron tot onze beschikking!
Achter de receptie wordt sinds 2019 al het regenwater van de daken via ondergrondse kratten gezuiverd en teruggegeven aan de natuur zonder de riolen er mee te belasten.

Ingang milieu straat op kampeerterrein buitenduin

Afval

Gescheiden inleveren!

Al tientallen jaren worden onze campinggasten gevraagd om hun afval te scheiden. Sinds 2018 is de ‘milieustraat’ verbeterd en is nu duidelijk welke afval in welke bak mag. Uitleg en kleuren worden duidelijk benoemd in onze Camping Comfort app die u nu al kunt downloaden.

De vlag van gemeente Schoorl, voordat Schoorl bij de Gemeente Bergen werd ingelijfd.

Maatschappelijk ondernemen

Ondersteunen van lokale bedrijven en initiatieven!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de genen van Kampeerterrein Buitenduin. Vanaf 1915 wordt er in en met de natuur gewerkt, zijn wij er afhankelijk van en laten we gasten hiervan meegenieten. De familie is al 3 generaties in Schoorl actief als vrijwillig brandweerman.  Er is altijd een actieve rol gespeeld in de Schoorlse gemeenschap.  Wij vinden het belangrijk om plaatselijke ondernemingen te gebruiken als leverancier.  Samen met ‘onze’ naastgelegen korenmolen ‘Kijkduin’ besteden wij veel tijd aan de Nationale Molendag en Open Monumentendag, dit proberen wij altijd gezamenlijk te vieren. Wij ondersteunen Staatsbosbeheer en plaatselijke festiviteiten met opslag van materiaal en uitlenen van materieel.